Turnir balkanske lige košarke u kolicima 25.3.2023. u hali Čair

Turnir Balkanske lige u košarci u kolicima (Balkans Wheelchair Basketball League, skr. BWBL) održaće se u subotu 25.03.2023. godine u Nišu. BWBL čine ekipe iz četiri države Balkana: Bosne i Hercegovine (ККК Bijeljina – Bijeljina), Bugarske (BКHU Levski – Sofija), Crne Gore (КК OSI Paramont – Podgorica) i Srbije (ККК Nais – Niš).

Trenutno se igra druga sezona, a prošlogodišnji pobednik je ККК Bijeljina. Ove sezone su odigrana dva turnira, u Bijeljini (oktobar) i Podgorici (novembra), sledi turnir u Nišu, pa krajem aprila u Sofiji. Trenutno vodi КК OSI Paramont (sve četiri pobede), slede ККК Bijeljina i BКHU Levski (dve pobede i dva poraza), a na začelju je ККК Nais (bez pobede).

BWBL ima sedište u Sofiji, predsednik lige je dr Vladimir Iskrov (Sofija), generalni sekretar prof. dr Marko Aleksandrović (Niš), a komesar za takmičenje je prof. Igor Đorđević (Niš).

Raspored utakmica je sledeći (hala Čair):
10.00 КК OSI Paramont (Podgorica) : BКHU Levski (Sofija)

11.45 Svečano otvaranje

12.15 ККК Nais (Niš) : ККК Bijeljina (Bijeljina)

14.00 ККК Nais (Niš) : BКHU Levski (Sofija)

15.45 КК OSI Paramont (Podgorica) : ККК Bijeljina (Bijeljina)

Više o BWBL možete vudeti na FB stranici BWBL (https://www.facebook.com/balkanswheelchairlbasketballegue/) i ККК Nais (https://www.facebook.com/naisklubkosarkeukolicima/)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *