Gradonačelnica najavila skoro uređenje pešačke zone oko Tvrđave, zelena pijaca ostaje na istom mestu

Povodom tri veka Tvrđave već duže vreme se najavljuje uređenje prostora oko Beogradske kapije. Gradonačelnica Niša je navela da se još uvek čekaju sredstva od Ministarstva kulture, ali da bi uređenje tog prostora trebalo da krene uskoro.

Zelena pijaca ostaje na prostoru kod Tvrđave. Vrlo brzo krenućemo sa uređivanjem čitavog tog prostora od Tvrđave do autobuske stanice pretvaranjem tog prostora u pešačku zonu. Aplicirali smo ka Ministarstvu kulture, verujemo da ćemo dobiti nešto sredstava, s obzirom na to da je trista godina od izgradnje Tvrđave. Nadam se da ćemo moći i time da se pohvalimo i da čitav taj prostor uredimo“, rekla je Dragana Sotirovski i dodala da su ovo samo prvi koraci ka tome da Grad osnuje preduzeće koje će se isključivo baviti Tvrđavom i koje će brinuti o njoj.

Gradonačelnica Niša je dodala i da je sve dogovoreno oko preuzimanja parcele od države za izgradnju zgrade muzeja. Ugovor je trenutno u Direkciji za imovinu, a nakon potpisivanja ugovora pristupiće se rušenju postojećeg objekta na toj lokaciji i izradi plana budućeg muzeja.

Osvrnula se i na izgradnju akva parka u Niškoj Banji. Istakla je da je zadovoljna dinamikom rada.

Radovi za sada napreduju. Imamo tri sadržaja koja se rade, dva su završena. Ovih dana kreće izgradnja najvećeg podzemnog postrojenja gde će biti pumpe, prečišćivači i sve ono što neophodno za funkcionisanje akva parka. Zadovoljni smo dinamikom rada, mnogo toga je urađeno i već se naziru prvi objekti, kako oni zatvoreni, tako i dva dodatna sadržaja, bazen sa talasima i „lenja reka“, koji se uspešno rade po projektu“, poručila je gradonačelnica.

Na kraju je najavila da se radi projekat o proširenju postojećeg prihvatilišta za pse, dok se ne nađe lokacija za izgradnju novog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *