Sajam turizma u Nišu ove godine sa preko 150 izlagača

Turistička organizacija Niša pod pokroviteljstvom Grada Niša organizuje 24. Međunarodni sajam turizma u Nišu, od 30. marta do 1. aprila. Zemlja partner sajma je Severna Makedonija.

Prošle godina Sajam turizma je održan u tržnom centru „Delta planet“ u manjem obimu. Ovogodišnji sajam će se vratiti u halu „Čair“, gde je poslednji put održan 2019. godine.

Ponovo organizujemo Sajam turizma u hali „Čair“, kako je bilo pre pandemije, gde ćemo okupiti turističku privredu, turističke organizacije, revije, agencije i predstaviti turističku ponudu za predstojeću letnju sezonu. Posetioce očekuje više od 150 izlagača. Nadamo se da će učestvovati u različitim nagradnim igrama, iznenađenjima i programima koje organizujemo“, izjavila je direktorka Turističke organizacije Niša Dragana Božić.

Dragana Božić, foto:gp018

U četvrtak 30. marta u 11 časova je organizovano svečano otvaranje sajma. Nakon otvaranja sledi poseta arheološkom nalazištu „Medijana“.

Dragana Božić dodaje da će u saradnji sa Privrednom komorom Srbije biti organizovani B2B sastanci sa turoperatorima iz zemalja iz regiona. Tokom sajma će biti organizovana i 4. međunarodna stručna konferencija, na kojoj će prisustvovati profesionalni iz Slovenije, Austrije i Severne Makedonije, gde će kroz panel diskusiju predstavnici ovih zemalja razmenjivati iskustva i diskutovati o turističkim kretanjima, naročito nakon pandemije.

Svim gostima koji dolaze u Niš biće priređena poseta kulturno-istorijskih lokaliteta u Nišu, a 1. aprila će biti organizovana promocija Cerjanske pećine i otvaranje letnje sezone i tri nove pešačke staza u saradnji sa „Nature travel office-om“.

Gradska većnica za kulturu i turizam Adriana Anastasov je rekla da je broj turista povećan za 147 odsto u odnosu na isti period prošle godine,

Niš je grad koji je po čuvenom magazinu „Forbs“ ubrojan u pet destinacija, koje su najpotcenjenije u svetu i koje treba obići. Ono što mi nudimo u gradu, pored prirodnih resursa, kulturno-istorijskog nasleđa, jesu brojni događaji i festivali po čemu je naš grad poznat“, navela je većnica.

Adriana Anastasov, foto:gp018

Ona je dodala da će na ovog leta biti obeležena tri veka Niške tvrđave, a na manifestaciji će učestvovati različite organizacije i ustanove kulture. Takođe, dodala je da je arheološko nalazište „Medijana“ za samo par meseci posetilo preko 15 hiljada turista.

Svečano otvaranje 24. Međunarodnog sajma turizma je zakazano za četvrtak 30. marta u 11 časova, a sajam će trajati do 1. aprila. Radno vreme će biti od 10 do 19 časova, a ulaz za posetioce je besplatan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *