Prihodi od Kupa “Radivoj Korać” i “Milan Ciga Vasojević nepunih 14 miliona dinara

U Gradskoj kući u Nišu održana je konferencija na kojoj su saopšteni finansijski rezultati Kupa „Radivoj Korać“ za košarkaše i Kupa „Milan Ciga Vasojević“ za košarkašice. Ukupan dobitak, od organizacije oba kupa, iznosi gotovo 14 miliona dinara.

Najveći deo prihoda biće upotrebljen za rekonstrukciju sportskih terena u „Rovčetu“, dok će ostatak biti podeljen košarkaškim klubovima, Sportskom savezu, a biće novca i za rekonstrukciju terena, kupovinu sportske opreme i lopti za škole.

Grad Niš je za ovu manifestaciju odvojio sredstva u iznosu od devet miliona dinara. Prihod od ulaznica je bio veći nego što je uobičajeno, jer smo bili malo odgovorniji, i omogućili smo da dosta Nišlija može da uđe u halu. Podatak da je na hiljade dece prošlo kroz halu, za četvrtfinalne utakmice, pokazuje da treba težiti ka tome i naredne godine“, izjavio je potpredsednik KSS-a Dušan Projović.

Dušan Projović, foto:gp018

On dodaje da je Niš prihodom od marketinga i sponzora od gotovo 4 miliona, razuverio one koji su verovali da Kup ne treba da bude održan u Nišu.

Ukupan prihod od Kupa „Radivoj Korać“ je gotovo 24,8 miliona dinara. S druge strane, rashodi su nešto veći od 12,6 miliona. To znači da je Grad Niš od KRK-a profitirao 12.153.000 dinara.

Prihod od Kupa Radivoj Korać, foto:gp018

Izdanje Kupa za košarkašice je Gradu donelo gotovo 1,6 miliona dinara. Pored ova dva kupa za profesionalne košarkaše i košarkašice, u Nišu je održan i Kup za pionire, gde je učestvovala i niška ekipa. U julu ove godine u Nišu će se održati i Evropsko juniorsko prvenstvo, sa ekipama iz 16 zemalja.

Prihod od Kupa za košarkašice, foto:gp018

Sportski savez Niša kao suorganizator kupova dobiće milion dinara u raspodeli profita. Muški košarkaški klubovi će dobiti po 110.000, odnosno 75.000 u odnosu na rang takmičenja, a Regionalni košarkaški savez dobiće 300.000. ŽKK „Student“ će dobiti 800.000 dinara, a Sportski savez Grada će dobiti još 600.000 od profita Kupa za žene. Preostali novac će uglavnom biti uložen u rekonstrukciju „Rovčeta“.

Kada sve preračunamo, ostaće nam nešto više od 10 miliona, od tih para imamo obavezu da u ovoj godini uradimo sledeće: obećali smo da ćemo „Rovče“ definitivno da rekonstruišemo. Još uvek nemamo finansijsku konstrukciju koliko će to koštati. Naš plan i dogovor sa Sportskim savezom je da kada konačno „Rovče“ bude završeno Sportski savez Niša preseli svoje prostorije na „Rovče“, da ga obezbedimo video-kamerama i da taj prostor bude za ljubitelje sporta, za košarkaše, za naše mlade ljude, a da domaćin tog prostora bude Sportski savez“, rekla je gradonačelnica Niša.

Dragana Sotirovski, foto:gp018

Grad očekuje i promena rasvete i parketa u hali „Čair“. Ovim sredstvima je predviđena i gradnja i rekonstrukcija terena, ali i kupovina novih tabli, obruča i lopti za škole.

Predrag Pržić, foto:gp018

Generalni sekretar Sportskog saveza Niša Predrag Pržić iskazao je zadovoljstvo što Grad ulaže ovaj novac u infrastrukturu i „Rovče“, jer smatra da nije dovoljno samo davati novac klubovima, već je neophodno ulaganje i u izgradnju terena.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *