Sada i zvanično: Nekadašnja MZ “Božidar Adžija” na Bulevaru Nemanjića postaje dečiji vrtić

Zgrada nekadašnje mesne kancelarije „Božidar Adžije“ preko puta tržnog centra „Delta Planet“, biće renovirana i prilagođena u vrtić. U novi vrtić biće uloženo oko 43 miliona dinara, a opremu će donirati Fondacija „Novak Đoković“.

Dugo vreme se spekulisala koja je namena tog objekta, ali sada je prostor od 450 kvadratnih metara dobio svoju namenu. Vrtić je planiran za 110 dece, a rok za završetak radova je 60 radnih dana.

Projekat je urađen po svim standardima koje struka propisuje. Imaćemo poseban ulaz za ekonomski deo, izdvajamo ulaz u dvorište vrtića, prostor za vaspitače i, naravno, rampu za pristup kolicima. Gradska opština Medijana će dobiti savremeni vrtić gde će mališani moći da borave i uživaju u svim blagodetima koje Ustanova „Pčelica“ pruža“, poručio je Dušan Radivojević iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj.

Dušan Radivojević, foto:gp018

On je dodao da sledeće nedelje kreće izgradnja vrtića za 120 dece na lokaciji Višnjar na Panteleju. Takođe, radi se na dokumentaciji za vrtiće u Trupalu i Duvaništu. Vanja Janačković, PR „Pčelice“, nadovezuje se rečima da bi izgradnjom tih novih vrtića, lista čekanja trebalo da se anulira.

Nikad brže i više vrtića se nije gradilo, što su predivne vesti za „Pčelicu“ i mlade roditelje. Posebno ja bitan ovaj prostor, jer po našoj evidenciji, najveći broj deca na listi čekanja sa ove opštine“, kaže Janačković.

Vanja Janačković, foto:gp018

U renoviranje i prilagođavanje zgrade nekadašnje mesne kancelarije biće uloženo oko 43 miliona dinara. U rekonstrukciji će pomoći i Fondacija „Novak Đoković“, koja će donirati potrebnu opremu.

Planiramo još dva vrtića u ovoj opštini, i mislim da će to biti dovoljno, samo neka se dečica rađaju. Nećemo stati, jer je naš cilj da listu čekanja svedemo na nulu i da svim nezadovoljnim roditeljima, koje svoju decu šalju u privatne vrtiće, a takvih ima, pružimo mogućnost da presele decu u gradski vrtić. Takođe, najvažnije je i da nastavimo da plaćamo subvencije, da dotiramo roditeljima do pune cene iznosa. Podsetiću vas da je za gradske vrtiće roditelji sada plaćaju 4 000 dinara, a za privatne, Grad dotira još 14.800 dinara“, izjavila je gradonačelnica Sotirovski.

Dragana Sotirovski, foto:gp018

Ona je najavila mogućnost da i Niš u doglednoj budućnosti dobije besplatne vrtiće, jer Grad Niš prati populacionu politiku države, koja se zalaže za povećanje nataliteta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *