Nastavak građevinske sezone: Od rekonstrukcija Zetske i Majakovskog do završnog sloja u Vojvode Putnika

S najavom lepšeg vremena, gradonačelnica Niša najavljuje i nastavak radova na rekonstrukciji ulica, vodovodne mreže i zamene azbestnih cevi. Juče su nastavljeni radovi i na izgradnji kružnog toka na raskrsnici Gornjomatejevačke i Bulevara Svetog Pantelejmona.

Dragana Sotirovski je najavila da će ulica Vojvode Putnika dobiti i završni sloj asfalta, a ulice Zetska, Majakovskog i Stojana Novakovića će biti rekonstruisane.

Sve započete bulevare nastavljamo da radimo. Juče su nastavljeni radovi na izgradnji velikog kružnog toka na raskrsnici Gornjomatejevačke i Bulevara Svetog Pantelejmona. Kada vreme dozvoli mašine se ponovo vraćaju na Bulevar Svetog Pantelejmona kako bismo nastavili tu konekciju i povezali dve gradske opštine. Naravno, nedostaje završni sloj asfalta u Vojvode Putnika. Tri započeta pravca, koje su „Putevi Srbije“ započeli, a nisu završili, verovatno će Grad da završi. To su put ka Niškoj Banji, Ostrovica – Ravni Do i Kovanlučka ulica. Ulica Stojana Novakovića u samom centru grada će biti rekonstruisana, za nekih nedelju i po dana će početi rekonstrukcija vodovodne mreže. Dogovorili smo sa građanima da gde se radi rekonstrukcija puta, uradimo prvo promenu azbestnih cevi i vodovodne mreže, tamo gde je dotrajala“, rekla je gradonačelnica Niša i dodala da Grad očekuju dva velika projekta do kraja godine:

To su rekonstrukcija ulice Majakovskog uz proširenje kanalizacione mreže i čuvena Zetska ulica, gde bi rasteretnih preliva moralo da bude, kako ne bismo imali čuvena plavljenja kada padne veća kiša“.

Juče su krenuli radovi u Paljini, čiji meštani godinama imaju problem sa vodosnabdevanjem. Završetak radova se očekuje za dve nedelje. Gradonačelnica je obećala da će biti rešeni problemi vodosnabdevanja u mestima gde su izvori presušili.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *