Ivan Mihajlović: Vrlo brzo će svi grafiti biti uklonjeni

Direktor JKP „Mediana“ rekao je da radnici tog preduzeća redovno uklanjaju grafite i da će svi grafiti koji su nastali u centru grada, na keju i u Tvrđavi, biti prekrečeni ili uklonjeni mašinom za skidanje grafita, u zavisnosti od podloge na kojoj se nalaze.

Nažalost, ne postoji efikasan način zaštite od grafita. Ono što je do nas mi redovno uklanjamo grafite i vrlo brzo će svi ti grafiti biti uklonjeni. Ovom prilikom apelujemo na građane da ne prljaju i da ne ruže naš grad, jer se svi zajedno trudimo da nam grad bude lepši i da bude uređeniji. Takođe apelujemo na građane da ne bacaju otpad pored kontejnera, naročito ne pored podzemnih kontejnera. Uvek smo na usluzi građanima, samo je potrebno da okrenu broj našeg kol-centra da intervenišemo“, poručio je direktor JKP „Mediana“ Ivan Mihajlović.

Ivan Mihajlović, foto:gp018

Prioritet preduzeća je da budu uklonjeni grafiti, pre svega, u centralnoj zoni grada. To je deo grada gde se građani najviše okupljaju, ali i deo koji je u programu obilaska turista kojih je sve više u gradu, a na ovaj način oni stiču ružnu sliku o gradu, navodi se na sajtu „Mediane“.

JKP „Mediana“ je pre tri godine nabavilo mašinu za skidanje grafita. Njome se uklanjaju grafiti sa fasada zgrada u Nišu, ali koristi se i za pročišćavanje kanalizacionih odvoda. Vrednost ove mašine je 1,7 miliona dinara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *