Humani posao koji donosi platu – Ambasadori organizacije “Dečija sela Srbije”

Od danas u odabranim Maxi supermarketima u Nišu možete videti predstavnike humanitarne organizacije SOS Dečija sela Srbija. Predstavnici na terenu ili brend ambasadori kako vole da ih zovu, imaju zadatak da informišu građane o radu ove organizacije i svim pozitivnim promenama koje ona donosi u životima dece, mladih i porodica u riziku, ali i da uključe građane u svoj donatorski program – Klub “Zlatno srce”.

Od predstavnika na terenu organizacije SOS Dečija sela Srbija možete da čujete sve o programima ove humanitarne organizacije i načinima na koji i vi možete da pomognete ugroženoj deci, mladima i porodicama.

Ova organizacija se posebno ponosi svojim Programom Jačanje porodice koji se sprovodi od 2013. godine, a prvi otvoren centar u okviru ovog projekta bio je u Nišu. Ovaj centar i dalje radi i pomaže deci i porodicama u riziku da se osnaže i ostanu na okupu.
Ono što je dodatni plus za ljude koji rade na poziciji predstavnika na terenu jeste što, osim humanog poziva, za svoj rad – dobijaju i platu. Ovo je donelo i za četiri Nišlije i jednu Nišlijku priliku da rade humani posao i da za svoj rad lepo prihoduju.

Ovakve pozicije se u svetu nazivaju “fandrejzeri”, u prevodu – osobe zadužene za prikupljanje sredstava. Fandrejzing se najčešće radi u humanitarne svrhe. Sredstva za neku akciju se mogu prikupljati od građana ili od kompanija. Humanitarne organizacije, poput SOS Dečija sela Srbija, najčešće su usmerene i na jedan i na drugi vid prikupljanja sredstava, kako bi obezbedili dugoročnost svojih projekata.

Kontinuirano doniranje je davanje obećanja deci, mladima i porodicama u riziku da ćemo biti tu za njih kada im je pomoć potrebna. Ono predstavlja dugoročno obećanje i posvećenu pordršku onimaju kojima je naša pomoć potrebna.
Pa ako ovih dana sretnete predstavnike humanitarne organizacije SOS Dečija sela Srbija u Nišu, osmehnite im se, raspitajte se o svemu važnom što ova organizacija radi i pružite podršku za decu, mlade i porodice u riziku.

SOS Dečija sela Srbija su humanitarna organizacija koja od 2004. godine u Srbiji pruža podršku deci i mladima bez roditeljskog staranja i u riziku od izdvajanja iz porodice. Mladima iz ranjivih grupa pomažu da ojačaju svoje snage i veštine kako bi se ekonomski osamostalili i napredovali u budućnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *