Počelo renoviranje OŠ “Kralj Petar Prvi”

Preko 930 učenika i preko 100 zaposlenih u Osnovnoj školi „Kralj Petar Prvi“ dobiće bolje uslove za učenje i za rad. Ministarstvo energetike za ovaj projekat izdvaja 30 miliona dinara, dok ostatak finansira grad.

Pored toga što će škola zamenom stolarije, krova i fasade značajno unaprediti energetsku efikasnost objekta, učenici će dobiti mnogo bolje uslove.

Na ovaj projekat se čekalo godinama. Jako nam je bitno da se završi zamena prozora, krovnog pokrivača i fasada. Ovo je jedna od pet najstarijih škola u gradu, preko 930 učenika, preko 100 zaposlenih i za nas je ovo ogroman dobitak, jer ćemo svi dobiti bolje uslove. Imamo predivno dvorište, ali želimo i da ostatak bude takav i verujem da će se nakon ovoga, osim unapređenja energetske efikasnosti, stvoriti jako dobri uslovi za rad“, rekao je direktor škole Robert Džunić.

Foto:gp018

Tokom trajanja radova na renoviranju, učenici 7. i 8. razreda nastavu će pohađati u Pasi Poljani, uz organizovan prevoz autobusima do škole.

Pored ove škole, Grad Niš je preko konkursa koji je raspisalo Ministarstvo energetike dobio još 30 miliona za renoviranje škole „Ivan Goran Kovačić“ u Niškoj Banji. Rok za završetak radova na školi „Kralj Petar Prvi“ je 180 dana radnih dana.

Država je pomogla sa maksimalnih 60 miliona dinara, za svaku školu po 30, ostalo ide iz gradskog budžeta, što znači da za sanaciju ove dve škole, odnosno za energetsku efikasnost, što podrazumeva promenu stolarije i sređivanje fasada, ide blizu 90 miliona dinara“, poručila je gradonačelnica Niša.

Dragana Sotirovski,foto:gp018

Dragana Sotirovski je dodala da će nakon renoviranja škola i završetka drugih projekata u okolini, ovaj deo grada izgledati značajno drugačije.

Ceo ovaj kvart će dobiti drugačiji izgled. Prekoputa je buduća Palata pravde, nova škola, nova ulica Vojvode Putnika, za mesec do mesec i po dana mašine će ponovo ući kako bismo završili drugi kružni tok i drugi sloj asfalta. „Mediana“ dolazi sa zelenilom. Sa Novim Nišom i kompleksom u okviru njega, ovaj deo grada postaje potpuno drugačiji“, dodala je Sotirovski.

Dragana Sotirovski,foto:gp018

Investitor Novog Niša je prethodno obećao i izgradnju vrtića u krugu ove škole. Gradonačelnica je dodala da je Grad Niš spreman da taj vrtić opremi, ukoliko investitor održi reč.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *