Sajam zapošljavanja i Sajam profesionalne orjentacije ove godine u Oficirskom domu 10. i 11. maja

Grad Niš i Nacionalna služba za zapošljavanje – Filijala Niš, organizuju prolećni Sajam zapošljavanja u sredu 10. maja, kao i Sajam profesionalne orjentacije u četvrtak 11. maja ove godine u prostorijama Oficirskog doma u Nišu u ulici Orlovića Pavla 28A.

Dosadašnja praksa pokazuje da je učešće na sajmu zapošljavanja odlična prilika za neposredni kontakt između poslodavaca i tražioca zaposlenja.

Pozivamo sve zainteresovane poslodavce da se prijave za učešće na sajmu gde će kao učesnik sajma dobiti svoj štand, pažnju medija i ono što je najbitnije kontakt sa potencijalnim kandidatima.

Apelujemo i na sugrađane da posete sajam zapošljavanja, koji je odlična prilika da na jednom mestu upoznaju preko četrdeset poslodavaca i apliciraju za više različitih poslova.

Najveća potražnja na ovogodišnjem sajmu biće za zapošljavanjem radnika u proizvodnji, šivačima, vozačima, radnicima u oblasti mašinske obrade, bravarima, zavarivačima, električarima, radnicima u hotelijerstvu sobaricama, konobarima, higijeničarima, recepcionerima, ali i za mašinskim i elektroinženjerima, ekonomistima, pravnicima…

Sajam profesionalne odlična je prilika za promociju i neposredni kontakt između obrazovnih ustanova i potencijalnih učenika i studenata.

Ove godine svoje programe će predstaviti više od četrdeset obrazovnih institucija, pa ovim putem pozivamo sve učenike osnovnih i srednjih škola da posete sajam profesionalne orijentacije, kako bi dobili stručnu pomoć u pravilnom izboru budućeg zanimanja, kao i relevantne informacije o mreži obrazovnih ustanova u regionu i njihovoj ponudi obrazovnih profila i nastavnih programa.

U okviru Sajma profesionalne orijentacije, Regionalna privredna komora Niš organizuje događaj pod nazivom „Dan otvorenih vrata dualnog obrazovanja – Кorak do praktičnog znanja“ sa ciljem promocije dualnog modela obrazovanja učenicima završnih razreda osnovnih škola.

Nacionalna služba za zapošljavanje snosi sve troškove organizacije sajmova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *