Liga malih šampipna – JPU PČELICA

“Liga malih šampiona“ je drugi zajednički nacionalni projekat čiji deo su i vrtići JPU „Pčelica“.

Oko tri hiljade mališana iz svih niških vrtića uz pomoć vaspitača, medicinskih sestara vaspitača i stručnih saradnika nadmetalo se u dve discipline:
– Budi brz i spretan (poligon sa preprekama)
– Trka na 20 000 centimetara (štafetna trka)

„ Naša ustanova i naši mališani se uvek odazovu i učestvuju u svim akcijama. I ovu ligu i takmičenje čiji je cilj, pre svega, psiho-socijalni razvoj deteta prihvatili smo sa oduševljenjem i izuzetna nam je čast što smo deo nacionalnog projekta podržanog od strane Ministarstva sporta“, izjavila je direktorica JPU „Pčelica“ Svetlana Mitić. Ona je naglasila da je jedan od prioriteta vaspitno obrazovnog rada i afirmacija i podsticaj sporta na ranom uzrastu, a to pokazuju i sportske manifestacije koje se realizuju u ustanovi. Nedelja predškolskog sporta, Sportske igrarije, Sport je važan da bi bio zdrav i snažan, Кros RTS…uz redovne dnevne sportske aktivnosti pokazuju koliko pažnje se posvećuje zdravom načinu života, istakla je Mitićeva.

Prema propozicijama projekta deca su bila podeljena u dve kategorije: starija grupa (5-6 godina) i predškolci (6-7 godina).
Organizatori „Lige malih šampiona“ su Sportski savez Srbije i Savez za predškolski sport i fizičko vaspitanje Srbije uz podršku Ministarstva sporta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *