Počela izgradnja vrtića na Panteleju za 120 mališana

Sve je veći broj stanovnika u opštini Pantelej, pa je tako i sve veća potreba za vrtićima. U ovoj opštini trenutno oko 480 dece čeka na upis u vrtić. Ovim vrtićem će se rešiti problem za oko 120 dece, a ostali roditelji će morati i dalje da čekaju.

Na inicijativu meštana tog dela Panteleja, investitor je odustao od gradnje stambenih zgrada na tim parcelama, a one su predate Gradu. Na jednoj parceli je započeto postavljanje parkovskog mobilijara, a tokom leta se najavljuje završetak opremanja tog igrališta za decu.

Foto:gp018

Na drugoj parceli su danas gradonačelnica Niša i predsednika Gradske opštine Pantelej položile kamen-temeljac, uz poruke da se što više dece rađa.

Milorad Mikuljanac, inicijator ideje o gradnji vrtića zahvalan je investitoru što je svoje parcele ustupio Gradu.

Naselje ima puno dece, kojoj fale obdaništa, sportski tereni i generalno uređenje naselja. Sve je to krenulo od pre tri godine, kad je ovde trebalo da se zidaju stambene zgrade. Udružili smo se kao građani, tražili smo pomoć grada i investitora. Investitor od ovih parcela nam je izašao u susret i pristao je da se te parcele daju Gradu“, rekao je Milorad.

Milorad Mikuljanac, foto:gp018

Direktorka JPU „Pčelica“ Svetlana Mitić kaže da će se ovim vrtićem, kapaciteta 120 mališana, smanjiti lista čekanja i rasteretiti vrtići u okolini. Ona je dodala da će se potruditi da bude još vrtića na ovoj teritoriji.

Svetlana Mitić, foto:gp018

Predsednica Gradske opštine Pantelej Nataša Stanković izgradnju ovog vrtića naziva istorijskom.

„Ovo je veliki dan za našu Gradsku opštinu Pantelej, jedan istorijski momenat, jer se zadnjih 30 godina nije izgradio nijedan vrtić na našoj teritoriji. Poslednji vrtić koji je Pantelej dobio je bio u Čalijama. Sami ste svedoci da je ovo opština sa najvećim prirodnim priraštajem stanovništva, ne samo u gradu Nišu, nego pretpostavljam i u celoj Srbiji. Imamo 10.000 stanovnika više po poslednjem popisu. Ovo naselje se širi, ima puno mladih ljudi i veliki broj dece i ovaj vrtić će značiti povećanju kvaliteta ljudi“, izjavila je predsednica GO Pantelej.

Nataša Stanković, foto:gp018

Pored vrtića i parka, građani ovog dela grada zahtevaju i izgradnju sportskih terena.

I dalje je veliki broj dece na listama čekanja za upis u vrtiće, a gradonačelnica Sotirovski najavljuje izgradnju još četiri vrtića.

„Ponosna sam kao gradonačelnica, jer za dve i po godine mandata ovo je naš treći vrtić koji ćemo uraditi. Radimo i četvrti, to je rekonstrukcija mesne zajednice „Božidar Adžije“. Još tri vrtića planiramo, jedan na mestu nekadašnje „Medikoterapije“ u Čairu, zatim vrtić u Trupalu, koji ovih dana čeka lokacijske uslove i naravno, ono što smo dogovarali sa ljudima na Ledenoj steni, da i oni treba da dobiju jedan vrtić i pijacu“, poručila je gradonačelnica.
Dragana Sotirovski, foto:gp018

Rok za završetak radova je 20. januar 2024. godine, a radove izvodi „ASB Plus“ iz Beograda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *