Nagrada za najbolju žensku ulogu na DAF-u za glumicu Akademskog pozorišta SКC Niš Anđeliju Mirović.

Na jubilarnom 60. Dramskom amaterskom festivalu (DAF) u Кočanima (S. Makedonija), nagradu za najbolju žensku ulogu osvojila je glumica Akademskog pozorišta SКC Niš Anđelija Mirović. Ona je nagrađena za rolu Natalije Stepanovne, u predstavi “Prosidba i Medved”.

Čehovljeve jednočinke “Prosidba” i “Medved” pretočene u jednu predstavu, u režiji legendarnog Meta Jovanovskog, a u izvedbi Akademskog pozorišta SКC Niš, osvojile su publiku i na festivalu u Кočanima, u Severnoj Makedoniji.

Boravak našeg ansambla na festivalu krunisan je važnom nagradom – Anđelija Mirović, koja u “Prosidbi” glumi Nataliju Stepanovnu, dobila je priznanje za najbolju glavnu žensku ulogu.

Кako kaže, fokus joj je bio iksljučivo na igri i bila je iznenađena kada su joj javili da je nagradu dobila baš ona.

Priznanje mi znači, naravno, pre svega sam zahvalna mom reditelju Meti Jovanovskom koji mi je pružio priliku, poverenje i dao punu slobodu u stvaranju lika”, navodi glumica.

Foto:Akademsko pozoriste SKC-a

“Prosidba i Medved”, nam, kažu u Akademskom, pružaju raznolike likove – ljude iz naroda, stamene, srčane, koji se bore i zalažu za sebe, ljude oko sebe i ono što imaju. Igranje u ovoj komediji je, kaže Anđelija, bio veliki izazov.

Ova uloga mi je bila veliki izazov. Do sada sam igrala samo drame, prva komedija je “Prosidba” tako da sam dosta radila na liku kako bih došla do ovoga što sada igram. Želela sam da Natalija Stepanovna ima dosta nijansi kao lik i mislim da sam uspela da to i stvorim”, kaže Anđelija.

Inače, 60. po redu DAF počeo je 22. a trajao je do 27. maja, a nastupili su ansambli iz Srbije, Hrvatske, Severne Makedonije i Turske

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *