Završena rekonstrukcija ulice 63. padobranske brigade, mašine se sele u Vojvode Putnika

U naselju Šljaka u opštini Crveni Krst nekadašnja Sarajevska, a danas ulica 63. padobranske brigade, dobila je asfalt u dužini od 730 metara uz zamenu kanalizacije i uređenje trotoara. Mašine se sa te lokacije već ove nedelje sele u ulicu Vojvode Putnika, gde će nakon izvesnog čekanja, radovi konačno biti nastavljeni.

Zahvaljujući Savetu građana „12. februar“ problemi ove ulice su prezentovani rukovodstvu grada, a nakon rekonstrukcije 63. padobranske brigade predlažu i zamenu azbestnih cevi u susednoj Ložioničkoj ulici.

Ljubiša Zlatanović, foto:gp018

Čekali smo na asfalt prilično dugo i moram zahvaliti gospođi gradonačelnici, videla je potrebe nas građana, a i ne samo nas građana, ovo je jedna od strategijskih ulica, koju koriste i gosti aerodroma. Žena je dala reč pre izvesnog vremena i tu reč je održala i prosto je lepota da se dobije ulica“, rekao je Ljubiša Zalatanović iz Saveta građana „12. februar“.

Predsednik Opštine Crveni Krst kaže da je završetkom ove ulice ispunjen jedan od prioriteta iz prošle godine, ali da je još toga potrebno uraditi u ovom naselju.

Miroslav Milutinović, foto:gp018

Ovo je bio naš prioritet iz prošle godine, što je obećao karavan gradonačelnice i danas smo to ostvarili. Oko 1.000 metara ulice je završeno i dobili smo jednu evropsku ulicu sa kanalizacijom, trotoarima i sa saobraćajnicom. Inače, naši građani su izneli probleme, tako da će gradonačelnica već sutra sa Kabinetom da razmotri i da vidimo šta su prioriteti za ovo naselje“, poručio je Miroslav Milutinović i dodao da su sa Gradom već razgovarali o rešavanju problema šest sela sa vodom, kanalizacijom i ulicama.

Gradonačelnica je najavila da će nakon ove ulice, krenuti radovi na kružnom toku u ulici Vojvode Putnika.

Dragana Sotirovski, foto:gp018

Obično obilazim radove dok su mašine tu, sada smo se dogovorili da obiđem kad su radovi završeni i ja sam oduševljena. U šali kažem da neće valjda avioni da slete nasred ulice jer ovo izgleda kao pista. Najvažnije je da ono što dogovaramo sa građanima da tako i radimo. Već ove nedelje će iz Sarajevske, odnosno sada je to ulica 63. padobranske brigade, mašine otići u Vojvode Putnika. Tamo se nastavljaju radovi na izgradnju novog kružnog toka, koji smo ostali dužni građanima“, izjavila je gradonačelnica Sotirovski.

Zoran Prokić, v. d. direktora Direkcije za izgradnju dodaje da su njihovi radnici i te kako aktivni u opštini Crveni Krst.

Zoran Prokić, foto:gp018

Na jednoj interesantnoj lokaciji, Miljkovac-Cerje, na deonici od oko osam kilometara radovi su u toku i očekujemo za nekih mesec dana završetak radova. Vrlo bitna trasa, koja spaja Crveni Krst i Pantelej, trasa, koja je interesantna i za sve posetioce našeg grada i za turističku destinaciju Cerjanska pećina“, rekao je Prokić i najavio radove u ulici Braće Stojanović, koji će početi za nekoliko dana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *