Lakše do Cerjanske pećine: Rekonstruiše se put Cerje-Miljkovac

Za mnoge turiste, pa čak i Nišlije pećina Provalija, poznatija kao Cerjanska pećina, predstavlja nepoznanicu. Razlozi su nedovoljna promocija ovog turističkog bisera, ali i loš put koji vodi do nje. To bi uskoro moglo da se promeni, jer su krenuli radovi na rekonstrukciji puta od Cerja do Miljkovca.

Ovaj put je dočekao svoju rekonstrukciju nakon 40 godina, a radovi će se izvoditi u dužini puta od 6,6 kilometara, a put će biti i proširen.

Ovaj put godinama nije bio u funkciji za naše sugrađane, za meštane ovih sela i za turiste koji iz ovog pravca mogu da dođu do Cerjanske pećine. Radove danas izvodimo u sklopu rehabilitacije iz programa Direkcije za 2023. godinu. Sa ovim projektom nastavićemo dalje kroz selo Cerje u dužini od kilometra, da uradimo rehabilitaciju tog dela puta, tako da ćemo od skretanja za Miljkovac, direktno do Cerjanske pećine imati kompletno nov put sa većom širinom“, rekao je Zoran Prokić direktor Direkcije za izgradnju.

Zoran Prokić, foto:gp018

Prokić je dodao da će radovi biti završeni za oko mesec dana, ako vremenski uslovi to dozvole.

„Zadovoljstvo je zbog naših sugrađana na ovom potezu gde gravitira preko pet hiljada naših stanovnika, ali i zbog turističke destinacije. Ovaj put povezuje Cerje, gde pravimo jedan prsten sa našom susednom opštinom Pantelej, tako da će biti zadovoljstvo svih naših sugrađana“, izjavio je Miroslav Milutinović, predsednik Opštine Crveni Krst.

Miroslav Milutinović, foto:gp018
Ova Opština izdvaja još šest miliona za uređenje nekategorisanih i atarskih puteva, što će poljoprivrednicima olakšati dolazak do njihovih njiva.

Gradonačelnica Niša je prilikom obilaska radova poručila da je ovaj put vrlo važan za turizam grada Niša, jer su, prema njenim rečima, prihodi od turizma i te kako osetni u budžetu Grada.

Nama je najvažnije da su naši stanovnici u ovim selima zadovoljni, a onda i turisti koji nam dolaze. Prvo i osnovno šta pitaju je da li imate dobar put do određene turističke destinacije. Verujem da će ljudi iz Cerja, koja pripada Opštini Pantelej biti zadovoljni. Za ovu gradsku opštinu je najvažnije da će sutradan turisti lakše i sigurnije i brže dolaziti do Cerjanske pećine, za koju kažemo da je naš biser, kojom možemo da se hvalimo i ponosimo i njome da privlačimo turiste, koji su nama značajni, jer to što se dobije od turizma se oseća i te kako kroz budžet“, poručila je Dragana Sotirovski.

Dragana Sotirovski, foto:gp018

Ona je podsetila da je urađen put od Toponice do Miljkovca, i najavila je da će na ovoj opštini uskoro krenuti izgradnja vrtića u selu Trupale. Meštani Paljine su dobili vodu, dok bi uskoro to mogao biti slučaj i sa meštanima Rujnika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *