Na lokaciji Lozni kalem u Niškoj Banji biće izgrađen sportski centar “Mini Pazova”

Na lokaciji Lozni kalem u Niškoj Banji biće izgrađen sportski centar “Mini Pazove”, saopštio je Fudbalski savez istočne Srbije. Kako su istakli juče je u Nišu, prilikom posete potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije Branislava Nedimovića, napravljen istorijski korak za fudbalski sport u Regionu Istočne Srbije.

Cilj posete bio je izgradnja sportskog centra, tzv “Mini Pazove” u Nišu, na lokaciji Lozni kamen.

Foto: FSIS

“Na parceli veličine 6,7 hektara predvidjena je izgradnja po dva terena sa prirodnom i veštačkom travom, upravna zgrada sa svim pratećim sadržajima, tribina, reflektori…”, istakli su u ovom savezu.

Foto: FSIS

Sa gradonačelnicom Niša Draganom Sotirovski i njenim najbližim saradnicima precizirani su mnogi detalji, a epilog svega je da će već s prvim danima proleća početi izgradnja ovog izuzetnog kompleksa.

Nedimović je rekao da je za taj projekat FSS već opredelio sredstva.


Gadonačelnica je istakla da će Grad Niš ustupiti zemljiste, tako da preostaje samo da se krene sa realizacijom s obzirom da je u proteklom periodu već izradjena sva potrebna projektna dokumentacija.

Nedimović Sotirivski foto: fb Dragana Sotirovski

“Veliki i značajan projekat za Niš, grad koji voli fudbal je pred nama jer smo sa Fudbalskim savezom Srbije i njegovim potpredsednikom Branislavom Nedimovićem dogovorili izgradnju fudbalskog kompleksa na Loznom kalemu u GO Niška Banja. Na 6.7 hektara, tik uz Akva park koji se gradi, nalaziće se 4 terena, dva sa prirodnom i dva sa veštačkom travom, tribinama, upravnom zgradom i kompletnom pratećom infrastrukturom. Biće to centar za potrebe Fudbalskog saveza Srbije i Fudbalskog saveza Istočne Srbije koji će sa našim gradom biti partneri na projektu.Radovi na lokaciji počeće najkasnije do sredine godine”, objavila je gradonačelnica.

Kompletna delegacija potom je obišla Lozni kalem i još jednom se uverila da je predvidjena lokacija zaista ispunjava sve potrebne uslove za izgradnju sportskog centra koji će koristiti FSS i FSRIS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *