Grad Niš započinje proces izrade Nacionalnog plana zapošljavanja za period 2024-2026

Grad Niš započinje proces izrade Nacionalnog plana zapošljavanja koji će obuhvatiti period od 2024. do 2026. godine, u skladu s Zakonom o planskom sistemu. Ovaj plan predstavlja ključni dokument javnih politika i predstavlja važan korak u unapređenju ekonomske situacije i smanjenju nezaposlenosti u gradu.


Na nedavno održanoj sednici Saveta za zapošljavanje, postavljene su osnovne konture za ovu inicijativu. Gradski većnik zadužen za privredu, Vladislav Marjanović, istakao je važnost pokretanja ovog procesa i najavio formiranje radne grupe koja će raditi na izradi plana.

“Iako imamo prekratke rokove, nadam se da ćemo do marta meseca imati gotov plan koji će biti predstavljen na Skupštini. Nakon usvajanja, plan će omogućiti Gradu Nišu da u aprilu povuče sredstva od Nacionalne službe za zapošljavanje i izfinansira aktivne mere zapošljavanja, kao što je to praksa svake godine”, objasnio je Marjanović.

Ističući dosadašnje uspehe u smanjenju nezaposlenosti, Marjanović je izrazio uverenje da će i budući napori doneti pozitivne rezultate. Niš se prema njegovim rečima, trenutno nalazi na istorijskom minimumu kada je reč o stopi nezaposlenosti.

Gradonačelnica Niša, Dragana Sotirovski, dodala je da će ove godine Grad započeti s uređenjem nove industrijske zone, što će dodatno doprineti razvoju privrede i otvaranju novih radnih mesta u gradu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *