Izmešta se zgrada Hitne pomoći u Nišu

Direktor Univerzitetskog Kliničkog Centra (UKC) Niš, profesor dr Zoran Perišić, najavio je danas mogućnost izmeštanja zgrade Hitne Pomoći iz okvira kliničkog zdravstva, dok su planovi o preuređenju prostora već u fazi razmatranja u Ministarstvu zdravlja.

prof. dr Zoran Perišić
prof. dr Zoran Perišić foto: GP018

„Logično je da Hitna pomoć ne bude smeštena uz Klinički centar. Na osnovu toga, veoma brzo ćemo krenuti u realizaciju planova koji će, verovatno, rezultirati izmeštanjem zgrade Zavoda za hitnu medicinsku pomoć“, izjavio je Perišić.

Iako nije on taj koji donosi odluke, dr Perišić je naveo da su u planu izgradnja nove zgrade Ginekologije i Dečijih klinika na lokaciji novog Kliničkog centra, gde su već dobijene građevinske dozvole.

„Projekat eksproprijacije obuhvata i prostor u okruženju Kliničkog
centra, gde se razmatra mogućnost izgradnje nove zgrade Onkologije i Poliklinike“, dodao je Perišić.

Uz korišćenje sopstvenih sredstava, UKC Niš je uspeo da sprovede niz popravki i nabavki opreme koja je bila neophodna. To uključuje popravku hladnjaka na Dečijoj hirurgiji, koji nije funkcionisao 10 godina, kao i popravku lifta na nefrologiji.

„Sve ove aktivnosti sprovedene su iz sopstvenih sredstava, što nam omogućava da unapredimo uslove lečenja bez čekanja na dodatna sredstva iz Ministarstva zdravlja.“, kazao je profesor Perišić.

Ove aktivnosti deo su šireg plana unapređenja zdravstvenih usluga u Nišu, čime se osigurava bolja nega i lečenje pacijenata u skladu sa najvišim standardima, zaključio je Perišić.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *