Niš od ministarstva dobio šest miliona za uklanjanje divljih deponija

Na konkursu „Zeleno i čisto“, koji sprovodi Ministarstvo za zaštitu životne sredine, dobio je šest miliona dinara za uklanjanje divljih deponija u svih pet gradskih opština. Niš je i prošle godine u okviru ovog projekta dobio 4,5 miliona dinara, i tom prilikom je uklonjeno 10 divljih deponija u gradu.

Dragana Sotirovski
Dragana Sotirovskifoto: GP018

„Sa ministarkom za zaštitu životne sredine Irenom Vujović potpisali smo ugovor za realizaciju projekta uklanjanja divljih deponija u svim gradskim opštinama u okviru projekta „Zeleno i čisto“ koji će biti realizovan do kraja juna. Niš je jedna od 35 lokalnih samouprava kojoj su odobrena sredstva u visini od šest miliona dinara za realizaciju projekta, a na konkurs se prijavilo 88 gradova i opština“, navodi se u objavi gradonačelnice Dragane Sotirovski.

Dušica Davidović
Dušica Davidović foto: GP018

U ime Grada Niša ugovor je potpisala zamenica gradonačelnice Dušica Davidović.U okviru prošlogodišnjeg projekta, Niš je od ministarstva dobio 4,5 miliona dinara, a iz gradske kase je pridodato 1.125.000 dinara za ovaj projekat. Tada je uklonjeno 10 divljih deponija ukupne zapremine oko 2.600 kubnih metara, i to sa teritorije svih pet gradskih opština. Posao je bio poveren JKP „Mediana“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *