Caritas iz Niša dodeljuje grantove do 4000 € za pokretanje privatnog biznisa ili socijalnog preduzeća

Caritas iz Niša realizuje regionalni projekat YourJob2, koji mladima nudi:

– Besplatno karijerno vođenje i savetovanje,
–  Besplatne obuke “mekih” veština i profesionalne kurseve u cilju
dokvalifikacije i prekvalifikacije
–  Plaćenu stručnu praksu kod poslodavca
–  Razvoj preduzetništva

Opšti cilj regionalnog projekta YourJob2 jeste osnaživanje mladih na Balkanu pružanjem prilika za povećanje njihove konkurentnosti na tržištu rada.

Caritas
Caritas

OSNOVNE INFORMACIJE : 

Za učešće u programu samozapošljavanja u okviru projekta YourJob2 mogu da se prijave mladi od 15 do 35 godina iz Niša, Aleksinca, Zrenjanina, Sečnja, Iriga i Šida.

Pravo na učešće može se ostvariti i udruživanjem dve ili više mladih osoba, s tim da se grantovi dodeljuju  za pojedinačnu biznis ideju, bez obzira na broj učesnika u timu.

Grantovi predstavljaju bespovratna sredstva namenjena za pokretanje privatnog biznisa ili socijalnog preduzeća u iznosu do 4000 € (u dinarskoj protivvrednosti) po biznis ideji. Podnosioci prijava se podstiču da koriste sufinansiranje iz ličnih sredstava ili drugih fondova.

U toku je poziv mladima iz Niša za dodelu bespovratnih sredstava za pokretanje privatnog biznisa koji traje do 05.04.2024. Sve info su na linku.

Niš, Jug Bogdanova 1,  18105, Niš

066 803 722 8 

nmitickostic@caritas-nis.rs

Projekat YourJob 2Youth Overcoming Unemployment Regionally through Job Opportunities on the Balkans realizuje Caritas Srbije zajedno sa Biskupijskim Caritasom Srem, Biskupijskim Caritasom Zrenjanin i Caritasom Niš. Projekat je finansiran od strane Austrijske razvojne agencije, Caritasa Austrije i Caritasa Francuske.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *