Beogradska kapija otvara svoja vrata za gradsku slavu

foto:GP018

Radovi kod Beogradske kapije ušli su u završnu fazu. U potpunosti je postavljen mobilijar i osvetljenje, a sada JKP “Mediana” radi na
parternom uređenju. Sama kapija biće otvorena za gradsku slavu, najavio je na sednici Gradskog veća, većnik Nenad Stanković.

365. SEDNICA GRADSKOG VEĆA GRADA NIŠA
365. SEDNICA GRADSKOG VEĆA GRADA NIŠA foto: GP018

Prema njegovim rečima rekonstrukcija kapije poverena je Nišstanu.

Nenad Stanković foto: GP018

“Vrata su dotrajala i ona moraju da se obnove kako ne bi došlo do pada”, istakao je Stanković.

On je dodao da sada  sledi uređenje malih i velikih lokala koje treba da obavi JKP Tržnica, a koji bi trebalo da budu u skladu sa ambijentom.

Ivana Knežević Spasojević
Ivana Knežević Spasojević foto: GP018

Ivana Knežević iz Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj kazala je da će Niška tvrđava ući u dugoročnu strategiju koja je usvojena na Gradskom veću, a tiče se zajedničkog nastupa prema evropskim programima Niša, Svrljiga, Merošine i drugih opštna ovog dela Srbije.

Zamenik načelnika Uprave za imovinu Milan Nikolić kazao je da je Grad Niš i prethodnih godina imao veliki broj projekata sa kojima je konkurisao, ali zbog imovinskih odnosa nije uspevao da dobije
građevinske dozvole za izvođenje radova. Zato je grad tražio od
Republike da prenese Nišku tvrđavu u vlasništvo grada bez nadoknade.

“Niška tvđava će konačno biti niška i moći ćemo konačno da realizujemo projekte bez vlasničkih prepreka”, istakao je Nikolić.

Ivan Mihajlović
Ivan Mihajlović foto: GP018

Prema rečima direktora JKP “Mediana” Ivana Mihajlovića tvrđava je u nikad boljem stanju. Počelo je prvo prolećno košenje i čišćenje zidova, dodao je on.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *