Spojila se dva Bulevara u Nišu. Najavljeno otvaranje jedne trake nove saobraćajnice

Bulevar Gorana Ostojića spojio se sa Bulevarom heroja sa Košara. Da je trasa probijena rekao je na gradskom veću, većnik Nenad Stanković. On najvio da će, iako nije završena kompletna izgradnja novog bulevara, uskoro biti puštena za saobraćaj jedna traka, kako bi građani osetili benifit nove saobraćajnice.


Radovi prema njegovim rečima idu predviđenim tempom.

Nenad Stanković foto: GP018

“Radimo u punom profilu sa bočnim saobraćanicama, biciklističkim stazama, ostaje samo da vidimo kako da na najracionalniji način pustimo u saobraćaj jednu traku, u kojoj bi se vozila kretala dvosmerno, kako bi se videli benefiti tog rada. Ukoliko bi smo pustili u punom profilu saobraćaj, a još uvek ima radova bio bi oštećen asfalt, a to nam nije cilj. Zato moramo da razmotrimo najbolju mogućnost kako da uz što manje problema i oštećenja pustimo u saobraćaj makar jednu traku”, naglasio je Stanković.

Ivan Grmuša foto: GP018

V.d. direktora Direkcije za izgradnju grada Ivan Grmuša podsetio je da je ovo prva saobraćajnica koja je rađena u Nišu a da su instalacije izvedene bočno, tako da neće biti kopanja po asfaltu zbog radova na vodovodnoj ili kanalizacionoj mreži ili zbog drugih problema koji se jave tokom vremena.

“Instalacije će se nalaziti bočno sa leve i desne strane ulice, što u zelenilu, što u sekundarnim saobraćajnicama”, objasnio je Grmuša.

Za izgradnju novog Bulevara grad je izdvojio više od 500 miliona dinara iz sopstvenog budžeta. Uz novi bulevar, planira se i izgradnja servisne saobraćajnice, kao i infrastrukturni radovi u zelenom pojasu.

Kako je ranije najavljeno, spajanje dve gradske opštine predstavlja važan korak ka poboljšanju infrastrukture grada Niša, ali i novih poslovnih i stambenih mogućnosti, kao i unapređenju kvaliteta života građana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *