JKP Mediana uvrstila sva sela u redovan sistem odvoza smeća. Danas postavljena 23 kontejnera u selima

Postavljanjem 23 kontejnera u Kunovici, Rautovu, Bancarevu i Radikinoj bari JKP „Mediana“ kaže da je time okončan proces uvođenja sela u sistem redovnog odvoza smeća. Najavljuju se i ugradnju novih podzemnih kontejnera u gradu, ali i zamenu metalnih kontejnera plastičnim u širem gradskom jezgru.

Pored otvaranja reciklažnih dvorišta, plan „Mediane“ je da kroz uvođenje svih sela u sistem odvoza smeća što više smanji mogućnost za pojavu divljih deponija.

Ivan Mihajlović
Ivan Mihajlović foto: GP018

„Ovoga puta uvodimo sela u redovan sistem odvoza, čime ćemo taj proces zaokružiti. Najbolji vid prevencije od pojave divljih deponija u seoskom području je upravo uvođenje sela u redovan sistem odvoza otpada. Očekujemo da će efekat biti takav da se smanji ili potpuno eliminiše pojava divljih deponija u selima“, poručio je Ivan Mihajlović, v. d. direktor JKP „Mediana“.

On je dodao da su u sistem odvoza otpada nedavno uključena sela Donje Vlase, Mramorski potok, Lalinske pojate i Leskovik. Danas se postavljaju 23 kontejnera u četiri sela – sedam kontejnera u Kunovici, pet u Rautovu, šest u Bancarevu i pet u Radikinoj bari.

Mihajlović naglašava da će današnjim postavljanjem kontejnera u ovim selima biti potpuno završen proces uvođenja sela u redovan sistem odvoza.

Meštani Kunovice, koja broji 35 stalnih meštana, ističu da su posle 50 godina konačno dobili kontejnere. Značiće za meštane, ali i za veliki broj vlasnike velikog broj vikendica.

Ivica Stanković
Ivica Stanković foto: GP018

„Značiće nam dosta. Neće da se baca smeće kao do sada po putu ili bilo gde. Prvi put posle 50 godina dobijamo kontejnere u selu, nismo do sada imali uopšte. Mnogo znači za selo što se Grad setio za Kunovicu, dugo nismo imali ništa. Samo treba da se popravi taj put, ima dosta rupa“, kaže Ivica Stanković.

Meštani Kunovice
Meštani Kunovice foto: GP018

Na teritoriji grada Niša je ukupno 4.983 kontejnera na 2.060 lokacija. Nabavljeno je i 350 novih plastičnih kontejnera za šire gradsko jezgro. Uskoro će biti ugrađena 62 podzemna kontejnera, pored dosadašnja 482 na 193 lokacije.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *