Otvorena renovirana pijaca na Bulevaru

Zelena pijaca „Krive livada“, među Nišlijama poznatija kao Bulevarska pijaca, danas je zvanično otvorena. Iz „Tržnice“ navode da su radovi trajali šest meseci i da je ostalo još malo toga da se privede kraju. U rekonstrukciju je uloženo 120 miliona dinara.

Krive livade
Krive livade foto: GP018

Lokali koji se nalazi sa strane Bulevara će ostati, ali neće smeti da prodaju piljarske i poljoprivredne proizvode, koji će smeti samo da se prodaju unutar pijace. Inače, pijaca je natkrivena, osvetljena i ima mogućnost da radi 24 časa.

Goran Đorđević

„Pijaca je iste površine kao i pre, ona se prostire na 43 ari, skoro pola hektara. Broj tezgi na kojima se prodaje roba je 140, a broj tezgi 126. Pijaca inače radi po ustaljenom radnom vremenu, do četiri popodne tokom zimskih meseci, odnosno pet popodne tokom letnjih. Pošto je ova pijaca tako dobro osvetljena, imamo mogućnost neograničenog rada pijace. Dogovorićemo se sa našim zakupcima kakvo će to radno vreme biti. Ukoliko njima to odgovara do sedam ili osam uveče, i nama odgovara i biće tako“, navodi Goran Đorđević, direktor JKP „Tržnica“.

Centralni plato pijace će pružiti mogućnost da se organizuju i neke manifestacije. Uređen je prilaz pijaci, rampa za ulaz vozila koja dovoze robu, postavljena je protivpožarna oprema i tehnička zaštita, a kamere i laseri će štititi tezge, navodi Đorđević.

U najgušće naseljenom delu najmnogoljudnije gradske opštine ponovno otvaranje pijace će značiti velikom broju Nišlija.

Nebojša Kocić
Nebojša Kocić foto: GP018

„Ka ovoj pijaci gravitira oko 30.000 ljudi, odavde pa do Trošarine, gde je sledeća pijaca. Dobili smo prelepo zdanje, ono što je meni posebno zanimljivo je da će biti ponoćni market u sklopu pijace, koji će stalno raditi. Naši sugrađani će moći da se snabdevaju proizvodima koji su neophodni 24 sata i zaista sam oduševljen i time što je cela pijaca pokrivena kamerama“, poručio je predsednik GO Medijana Nebojša Kocić.

Krive livade
Krive livade foto: GP018

Ovo neće biti jedina pijaca u gradu koja će biti rekonstruisana, navodi gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Dragana Sotirovski
Dragana Sotirovski foto: GP018

„Uskoro otvaramo i novu pijacu u GO Pantelej. Spremamo se da gradimo novu pijacu u Ledenoj steni, a naravno, pijaca na Trošarini će biti rekonstruisana. Smatram da Nišlije zaslužuju modernije pijace. Ovo je mesto gde se sreću kupci i prodavci, komšije pre svega“, kaže ona.

Idejni projekat za kvantašku pijacu je završen i ona će se nalaziti na ulazu u Niš u Novom Selu, na mestu gde će biti i auto-pijaca, poligon i staza za karting.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *