Raspisani lokalni izbori u Nišu za 2. jun

Građani Niša biraće svoje predstavnike za Skupštinu grada Niša i svih pet Gradskih opština. Predsednik Skupštine doc dr. Boban Džunić raspisao je izbore za 2. jun.

Rokovi za vršenje izbornih radnji počinju da teku od dana stupanja na snagu ove odluke, odnosno danom objavljivanja u Službenom glasniku Grada Niša.

doc dr. Boban Džunić
doc dr. Boban Džunić foto: GP018

“Očekujem da će predizborne radnje i predstojeća izborna kampanja proteći u tolerantnoj i dostojanstvenoj atmosferi, jer naš grad, naš Niš to zaslužuje”, kazao je Džunić.

On je dodao da građani Niša imaju mogućnost da, uvažavajući činjenice i argumente, svoj glas daju onima kojima veruju, čime će potvrditi da su najvažniji akter u političkoj stvarnosti.

“Zato vas pozivam da u što većem broju 2. juna 2024. godine izađete na izbore i iskoristite svoje pravo glasa, a svim kandidatima želim puno uspeha”, zaključio je predsednik Skupštine u četvorogodišnjem mandatu.

Izbori su raspisani za Skupštinu grada Niša i za i za Skuptine gradskih opština Medijana, Palilula, Pantelej, Crveni Krst i Niška Banja.

Ranije danas izbore je rapisala i predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić  za 2. jun u 66 jedinica lokalne samouprave. Lokalni izbori biće održani na isti dan kao i izbori za odbornike u Skupštini grada Beograda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *