Novi ultrazvučni aparat na poklon za niški Dom zdravlja

Kompanija NIS je u okviru svom programa „Zajednici zajedno“ odlučila da Domu zdravlja u Nišu donira aparat za ultrazvuk u vrednosti od pet miliona dinara. Ovogodišnji konkurs „Da se nove nade rode“, bio je posvećen temi reproduktivnog zdravlja i povećanju nataliteta a ovaj aparat će omogućiti veći broj pregleda u javnoj zdravstvenoj ustanovi.

Ovim aparatom će se značajno povećati broj pregleda u ovoj zdravstvenoj ustanovi, ali direktor dr Milorad Jerkan navodi da je neophodan još jedan ovakav aparat, te se uzda u pomoć gradske vlasti. Dodao je i da ovo pravi put kako sve Nišlijke mogle da se pregledaju u javnoj zdravstvenoj ustanovi besplatno, a ne na privatnim klinikama.

Dr. Jerkan, foto:GP018

Prednost ovog aparata je što pored vaginalne ima i abdominalnu sondu, i ima veliki značaj za sve naše sugrađanke. Plan nam je da za sledeću godinu imamo 20.000 ultrazvučnih pregleda. Možda će nam trebati još jedan ultrazvučni aparat, ali imajući u vidu dobru saradnju sa lokalnom samoupravom, nadamo se da ćemo dobiti još jedan aparat“, poručio je dr Jerkan.

Novi aparat za DZ, foto:GP018
Za 11 meseci ovakvim aparatom je urađeno skoro 11 hiljada pregleda, od čega je pregledano 1.600 porodilja, 4.850 trudnica, a ostatak su žene koje su došle da se jave na pregled, dodao je direktor Doma zdravlja.

Grad Niš je deo programa „Zajednici zajedno“ od samog početka osnivanja.

Vadim Smirnov, foto:GP018

Ova zemlja nam omogućava da ostvarimo profit i mi pokušavamo da vratimo deo tog novca koji zaradimo. Mi smo shvatili da budućnost nije samo u tehnologiji i u novim izvorima energije. Ljudi su budućnost. U ovom trenutku govorimo o natalitetu, samim tim govorimo i o budućnost. Nama je cilj da budemo što korisniji“, rekao je Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktorka NIS-a.

Gradonačelnica Niša je podsetila da je kompanija NIS u Nišu podržala 79 projekata sa 80 miliona dinara. Istakla je da je ova vredna donacija prvi korak gde će buduće mame dolaziti i veruje da će se u Nišu rađati još više beba.

Novi aparat za DZ,foto:GP018

Prema rečima Vadima Smirnova, kompanija NIS je društveno odgovorna kompanija, koja planira da nastavi da još više pomaže lokalnim samoupravama. U sledećoj godini NIS će uložiti 144,5 miliona dinara u unapređenje nastavnog procesa i infrastrukture objekata osnovnih i srednjih škola.

Dragana Sotirovski, foto:GP018

Danas je gradonačelnica Niša održala sastanak sa predstavnicima NIS-a i najavila da je dogovorena rekonstrukcija škole u Nišu u okviru projekta „Zajednici zajedno 2023“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *