Niš uskoro dobija profesionalnu kuglanu sa kapacitetom od 2.000 mesta

Niški profesionalni kuglaši bi konačno trebalo da dobiju novu kuglanu samo za sebe. U narednih mesec i po do dva meseca dosadašnja kuglana će biti na raspolaganju samo rekreativcima i to 24 časa dnevno, a profesionalci će kaliti svoje veštine u profesionalno opremljenoj dvorani, koja će moći da primi oko 2.000 gledalaca.

U zgradi, u kojoj je 2020. godine otvorena streljana, u prizemlju će biti opremljen prostor za kuglaše, dok će streljana ostati na spratu. Nova kuglaška dvorana će imati četiri staze. Niška kuglana u okviru kompleksa zatvorenih bazena je nedavno dobila nove svlačionice, odbojnu gumu i nove kugle, promenjena je kompletna elektrika, a odrađeni su molerski radovi.

Branka Aranđelović, foto:GP018

Kuglana zadovoljavanja sve svetske i evropske standarde, kao i naša i regionalna takmičenja. Grad Niš ima desetak klubova, od kojih su dva u najvišem rangu takmičenja i ovo će značiti za njih da ne putuju u drugim gradovima. Ovde će imati mesto i za trening i za održavanje zvaničnih ligaških mečeva, kao i za održavanje svetskih i evropskih turnira“, rekla je Branka Aranđelović, direktorka Sportskog centra „Čair“.

Ona je dodala da će nova kuglana imati četiri staze koje ispunjavaju sve standarde, a na tribinama će moći da prisustvuje oko 2.000 gledalaca.

Kuglana, foto:GP018

Rekreativci će moći da koriste kuglanu koja se nalazi u kompleksu zatvorenih bazena, koja će biti na raspolaganju 24 časa, što do sad nije bilo moguće zbog termina u kojima su profesionalci trenirali.

Gradonačelnica Niša je prilikom obilaska radova na kuglani poručila da će završetkom ovog objekta Grad Niš zaokružiti priču što se tiče ulaganja u sportsku infrastrukturu za ovu godinu.

Dragana Sotirovski, foto:GP018

Nišu je nedostajala kuglana i završetkom ovih radova ćemo imati jedan objekat koji će imati na spratu streljanu, a u prizemlju kuglanu. Ono što je najvažnije ljudima koji se profesionalno bave tim sportom omogućićemo prostor za takmičenje, jer sada putuju širom Srbije na takmičenja i moći ćemo da budemo domaćini kuglašima koji dolaze iz regiona i Evrope“, poručila je Sotirovski.

Ona je dodala da će ovim objektom deca biti motivisanija da se bave sportovom. Navela je da će završetak ovog objekta, kao i „Rovčeta“ i oko 30 izgrađenih i rekonstruisanih sportskih igrališta doprineti razvoju sportske kulture u gradu.

Kuglana, foto:GP018

U Prvoj ligi Srbije – Centar učestvuju dva niška kluba – „Meraklije“ i „Čair“.

Radovi su počeli 19. jula, a rok završetak radova je 120 dana. Izvođači radova su „SIB Invest“ iz Niša i „TermoPro“ iz Aleksandrova kod Merošine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *