Aco Pejović predstavlja nove pesme na koncertu u Nišu: Kao da dolazim u svoju kuću

Niš 10.5.2024 /foto:GP01

Dve godine otkad je Niška tvrđava bila pretesna da primi sve obožavaoce ove regionalne zvezde, Aco Pejović je zakazao još jedan veliki solistički koncert 1. juna na platou Tvrđave.

Pre nego što je uputio reči niškoj publici i pozvao ih na koncert, pevač je na konferenciji za novinare u Nišu povodom svog koncerta prvo zahvalio gradonačelnici Niša Dragani Sotirovski, za koju kaže da je njegova velika prijateljica i da je puno uradila za opštu kulturu u Nišu.

Nakon tog dela, obratio se i Nišlijama i istakao da se raduje novom koncertu u Nišu.

Aco Pejović
Aco Pejović foto: GP018

„Nakon skoro dve godine koncert ponovo u Nišu. Pogotovo mi je drago što to pada u dane proslavljanja slave grada Niša. To meni daje posebni privilegiju. Nadam se da će to da bude neka bude kao što bilo pre dve godine i biću jako srećan i zadovoljan. Bila je to pozitivna razmena energije mene i publike, i to ne može da se kupi. To je nešto što ostaje za sva vremena. Jako se puno radujem“, poručio je Aco Pejović.

Tog 1. juna niška publika će prva imati priliku da čuje pesme sa novog albuma koji će izaći 12. maja, tačnije prva pesma. Do 15. maja će izlaziti po jedna pesma, a potom i ostatak albuma.

Pejović se prisetio kako je tokom početka svoje karijere puno pevao u niškim diskotekama i na privatnim proslavama.

„Niš mi je kao da dolazim u svoju kuću, nadam se da me tako i ljudi prihvataju. Nikad nisam imao loše situacije, za Niš me vežu samo jako lepe uspomene i trenuci“, rekao je on.

Još uvek nije odlučio kojom će pesmom početi koncert, ali je najavio da će to možda biti neka nova pesma. Ipak kao pesmu koja je obeležila njegovu karijeru je izdvojio pesmu „Ne diraj mi noći“.

„Ja sam uvek govorio da među ti prvi pesmama i albumima, i sad na koncertima, kad moja da je moja lična karta, uvek biram pesmu „Ne diraj mi noći“. To mi jedna od prvih pesama i peva koja je zaživela pravim intenzitetom. A pogotovo što je muziku radio Rođa Raičević, i to me asocira na njega i njegov rad i muziku“, naveo je Aco Pejović.

Njegov menadžer Bane Obradović je istakao da je prošli koncert u Nišu rađen po visokim standardima, što je nastavljeno i u drugim gradovima. Najavio je da će i na koncertu 1. juna ozvučenje i osvetljenje biti na jako visokom nivou.

Na koncertu čiji su pokrovitelj Turistička organizacija Niš i Grad Niš najavljeni su i gosti iznenađenja. Inače, koncert se održava u sklopu obeležavanja gradske slave Svetog cara Konstantina i carice Jelene.

Dom Duško Radović foto: GP018

Nakon konferencije Aco Pejović je posetio Dom za decu i omladinu „Duško Radović“, gde je deci uručio i prigodne poklone. Povodom toga pevač je rekao da se uvek trudi da bude primer i podstrek drugima da odlaze kod te dece.

Ulaznice za koncert možete nabaviti onlajn na sajtu tickets.rs ili u knjižarama „Indigo“.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *