Andrija Milošević umetnički direktor ovogodišnjih „Filmskih susreta“ u Nišu

Niš,10.5.2024

foto: biografija.com

Na nedavno održanoj sednici Saveta Festivala, glumac Andrija Milošević postavljen je na poziciju umetničkog direktora 59. „Filmskih susreta“ u Nišu. Ovogodišnji „Filmski susreti“ će se održati od 24. do 30. avgusta tradicionalno na Letnjoj pozornici u Tvrđavi.

Na istoj sednici, za predsednicu Saveta je izabrana Svetlana Kitić, dok su članovi Saveta iz Grada Niša Jelena Živadinović, Marija Ćirić i Jelena Tomić.

U ime Udruženja filmskih glumaca Srbije, izabrani su Rastko Janković, Viktor Savić, Petar Benčina i Fuad Tabučić. Srđan Savić, direktor Niškog kulturnog centra i Festivala, automatski je član Saveta, izjavio je urednik filmskog programa NKC Dejan Dabić gostujući na RTV „Belami“.

Selekcionu komisiju ovogodišnjeg festivala činiće Dejan Dabić, urednik filmskog programa NKC, Rastko Janković, predsednik UFGS, i Srđan Savić, direktor NKC.

Prijava filmova za učešće na ovogodišnjem festivalu biće otvorena od 15. maja do 15. juna 2024. godine. Odabir filmova koji će biti prikazani tokom festivala imaće ključni uticaj na kvalitet celokupnog događaja.

Prošlogodišnji „Filmski susreti“ su obeleženi izuzetnom posvećenošću niške publike, koja je gotovo svake večeri popunjavala Letnju pozornicu, pokazujući svoju vernost ovom festivalu.

Festival glumačkih ostvarenja domaćeg igranog filma „Filmski susreti“ Niš je jedinstvena manifestacija filmske umetnosti koja se fokusira na priznanje i slavljenje kreativnog rada filmskih glumaca. Pokrenut davne 1966. godine, ovaj festival predstavlja jedan od najznačajnijih kulturnih događaja u Nišu, podržan od strane Udruženja filmskih glumaca Srbije i Grada Niša.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *