Niški borci prvi u Srbiji dobili besplatna parking-mesta

Danas je krenulo obeležavanje prvih parking-mesta, koja će moći da koriste samo članovi boračkih udruženja, i to besplatno. Na predlog boraca, biće postavljeno ukupno 18 takvih mesta za parkiranje, i to na lokacijama kod institucija koje oni najčešće koriste.

Simbolično, prvo je obeleženo mesto u ulici Lole Ribara ispred sedišta Udruženja boraca, prekoputa Suda. 18 parking-mesta nalaziće se na 10 lokacija u gradu.

Ivan Krstić
Ivan Krstić foto: GP018

„Lokalna samouprava je izašla u susret i još jedan veliki gest, koji je možda učinjen prvi put u Nišu u odnosu na celu Srbiju. Zvanično imamo deset lokacija, ali imaćemo 18 parking mesta. Ovo je još jedan boljitak za borce, što znači da borci, koji su učesnici oružanih sukoba 90-ih godina, nisu zaboravljeni“, kaže Ivan Krstić, veteran 63. padobranske brigade i koordinator boračkih udruženja.

Prema njegovim rečima, u Nišu je trenutno zvanično upisano 4.000 boraca, ali je procena da ih ima još oko 3.000.

Dragana Sotirovski
Dragana Sotirovski foto: GP018

„Sve ono što smo dogovorili na Savetu za rad sa boračkim udruženjima to smo i ispunili. Jedno od 18 mesta u gradu je upravo ispred sedišta Udruženja boraca. Dogovorili smo sa borcima da tih 18 mesta u gradu budu ona najudarnija mesta, koja su njima potrebna. Ispred institucija koje borci obilaze“, poručila je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Parking za borce
Parking za borce foto: GP018

Planirano je da sva mesta budu obeležena do kraja nedelje. U crvenoj zoni parkiranje će biti moguće do sat vremena, a u zelenoj do dva sata.

Jelena Nešić
Jelena Nešić foto: GP018

„U planu je da do kraja nedelje bude obeleženo svih 18 parking mesta, koliko će ih i biti. Parking-mesta će biti vidno obeležena vertikalnom signalizacijom i dodatnom tablom, na kojoj će pisati da je mesto namenjeno samo za osobe koje poseduju određenu nalepnicu. U početku će to biti rešenje koje će dobiti od svog udruženja i mogu da koriste ta parking-mesta ograničeno“, navela je Jelena Nešić iz JKP „Parking servis“.

Ona je dodala da će lica, koja budu parkirala na tim mestima bez dozvole, biti kažnjena od strane komunalne milicije.

U gradu je obeleženo oko 3.800 mesta za parkiranje, dok je registrovano oko 80.000 vozila.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *